Ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στα ινσιτούτα

Posted by Regina 26/05/2018 0 Comment(s)

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΝΥΧΙΩΝ

ΥΓΙΕΙΝΗ ΝΥΧΙΩΝ

Πολλές φορές σε ινστιτούτα ομορφιάς και περιποίησης νυχιών, τα εργαλεία (λίμες, ψαλιδάκια κ.ά) χρησιμοποιούνται σε περισσότερους από έναν πελάτη χωρίς να έχουν απολυμανθεί ή αποστειρωθεί σωστά. Έτσι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μόλυνσης. 

Από τους πιο γνωστούς παθογόνους παράγοντες για τα νύχια είναι  ο σταφυλόκοκκος, ο στρεπτόκοκκος, οι μύκητες και τα ιογενή κονδυλώματα. Οι λοιμώξεις που προκαλούνται, ειδικά στο πεντικιούρ, μπορεί και να εξελιχθούν άσχημα, ακόμη και να έχουν ως αποτέλεσμα πολύ σοβαρές παθήσεις με κίνδυνο για την υγεία του ατόμου. 'Ετσι, έχει θεσπιστεί ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για τη προστασία των πελατών. 

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ενδιαφερόμενους να χρησιμοποιούν τα δικά τους εργαλεία περιποίησης μανικιούρ- πεντικιούρ στις επισκέψεις τους στα ινστιτούτα περιποίησης, να επισκέπτονται κέντρα ή επαγγελματίες με καλή φήμη και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαδικασία και τις τεχνικές της αποστείρωσης. 

*Τα βερνίκια νυχιών με βάση διαλύτες χωρίς νερό δεν περιέχουν συντηρητικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε πολλούς πελάτες καθώς δεν υποστηρίζουν την ανάπτυξη μικροβίων καθώς για την επιβίωση των μικροβίων απαιτείται νερό.